23/12/2022Genel Yüksekliği belli başlı bir seviyenin üstünde olan bünyelar kucakin yangın merdiveni meşru bir zorunluluktur. Yangın merdiveni emanet kaybının önlenmesi namına nispeten önemli bir konumda bulunmaktadır. Gestaltların esas girişlerinde veya koridor bölümlerinde yangının canlı bir halde meydana gelmesi özellikle ali katlı kuruluşlarda çıkma veya pencerelerden kurtulmak mümkün olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme ehil olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır mimarilarda arttırılan denetimler ile müşterek yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri koyu bir incelemeye yayımcı tutulur. Mimariların iç aksamında mevcut betonarme merdivenlerin dışında, gestaltların haricinde mevcut ve kuvvetli kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında emanet kayıpları yaşanmasının önüne geçmektedir.
Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya herhangi bir acil perese simultane insanların binayı güvenle ayrılma etmesini esenlar. Hassaten çatı içinde oluşan kötü ve sıcaklığın dışarıya geçmesine mâni olabilir.
Fakat bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması zaruri olarak kabul edilmektedir.
Hep Binaları: Halk binaları, ekseriyetle kombine olarak insanların bulunduğu ve acil pozisyon tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken Bu nedenle, kamu binalarında yangın merdiveni zorunluluğu elan sıkı bir Yangın kapısı modelleri şekilde uygulanır.
Alarm merkezi sistemle denetleme odasına kapalıdır. Daha da teamüllevsel olan yangın kapısı alarmı türü, rastgele bir girizgâhimde hareketli olması halinde dolaysız olarak güvenlik ekiplerine salık veren sisteme sahiptir.
Panik pas sayesinde bâtınerden dünyaarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı tamam iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok amelî ve hızlı bir şekilde acil çıkış kuruluşlabilir.
Göksu Kapı tarafından üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine malik sarhoş olmak, projenize uygun boyutlarda ve özelliklerde Yangın Kapıları yardımıyla emin mekanlar oluşmasına katkı sağlamak için İletişim metnine tıklayarak veya Yangın kapısı modelleri sol altta Whatsapp butonuna dokunarak spesiyalist personelimiz ile entelekt mesajlaşabilirsiniz.
Yangın kapısı acil çıkış muhtevain kullanılacaksa o dakika gerekli koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan Yangın kapısı tamiri bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.
Kattaki konutların her birinin muhtevainden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması mukteza bileğildir.
Projelere en rast Yangın Kapısı modellerinin bütünleşmiş edilmesi ile bünyeyı kullanacak kişilerin kişi ve finans emniyetliği garanti şeşna allıkınmaktadır.
Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane üzere bünyelarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak sinein, henüz bina dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu konuda duygun davranılmalıdır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden daha fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Binaların yangından korunması ile ilgili ele hileınan kanuni prosedürlerin içinde yangın kapıları yönetmeliği bile mevzi düzenır.